Trending Technology in Tourism

 
Trending Technology in Tourism
 
Sabah Creative Economy and Innovation Centre (SCENIC) menjemput anda untuk menyertai Program Trending Technology in Tourism yang bakal berlangsung pada 12 Oktober 2022 ini.
 
Program ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan dan ilmu pemain industri di Kundasang, Sabah berkaitan penggunaan teknologi terkini dalam sektor pelancongan. Antara manfaat program ini adalah, pemain industri dalam sektor pelancongan dapat memupuk penggunaan teknologi terkini khususnya dalam sektor pelancongan.
 
Penceramah kali ini didatangkan khas dari Universiti Malaysia Sabah (UMS) iaitu, Tuan Kamarul Mizal Marzuki dan Dr. Faerozh Bin Madli. Dua penceramah tersebut merupakan pensyarah di Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP), Universiti Malaysia Sabah.
 
Bidang kepakaran Tuan Kamarul Mizal adalah dalam bidang perancangan dan pembangunan pelancongan dengan mengkhususkan kepada penyelidikan berkaitan pelancongan lestari, impak pelancongan, pelancongan alam semulajadi dan pembangunan pelancongan luar bandar. Dr Faerozh pula sangat arif dalam bidang pemasaran di mana beliau akan menyentuh berkenaan penggunaan dan aplikasi teknologi terpilih yang sesuai untuk sektor pleancongan.
 
Butiran program seperti ketetapan berikut:
Tarikh : 12 Oktober 2022
Masa : 8.00 Pagi – 4.00 Petang
Tempat : The Cottage Hotel, Kundasang, Sabah
Yuran : RM 15.00 (Sijil, sarapan dan makan tengahari disediakan)
 
Jom daftar sekarang sementara slot masih ada!
 
(Slot terhad kepada 30 peserta sahaja)