You are currently viewing Malaysia Techlympics Peringkat Zon Timur Sabah 2022

Malaysia Techlympics Peringkat Zon Timur Sabah 2022

 
Malaysia Techlympics Peringkat Zon Timur Sabah 2022
 
Program anjuran Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi (MOSTI) dan MRANTI dengan sokongan Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi Sabah (KSTI) dan dengan kerjasama SCENIC yang bertempat di Institut Pendidikan Guru Kampus Kent Baharu, Tuaran (IPGK Kent) pada 23 sehingga 24 September 2022. Kesemua program yang dirangka di Malaysia Techlympics 2022 bernaung di bawah tema “Berhubung, Bersaing & Berjaya” yang diyakini mampu memacu generasi muda melakar lanskap inovasi negara.
 
Antara aktiviti yang telah berlangsung tersebut adalah, Cabaran Inovasi Pintar (Cetakan 3D), Misi Penerbangan Dron dan Pertandingan Mereka Bentuk Kediaman Masa Depan. Selain itu, terdapat sesi pembentangan untuk setiap kumpulan yang mengikuti pertandingan.
 
SCENIC mengucapkan syabas dan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat untuk menjayakan Malaysia Techlympics Peringkat Zon Timur Sabah 2022. Kepada para peserta dari Sabah yang mara keperingkat kebangsaan, SCENIC ingin mengucapkan syabas dan semoga berjaya dan diharapakan akan ada lebih banyak program seperti ini di masa akan datang.